Călătorii de weekend cu temă artistică

Marsilia foto mucem.org

Uneori e nevoie de un pretext cultural pentru a evada timp de un weekend. Iată cel puțin trei motive care vă vor stimula cu siguranță să rezervați bilete de avion curând.

1 Expoziția ”Picasso față în față cu artele și tradițiile populare”, la Marsilia, Muzeul Civilizațiilor Europei și Mediteranei. Din 27 aprilie până în 29 august 2016 (închis marțea și pe 1 mai).  Sunt prezentate temele  fetiș ale lui Picasso (circul, jucăriile, coridele) și tehnicile populare care l-au inspirat. Dacă mergeți între 28 iunie și 24 octombrie, la același muzeu vedeți și o expoziție dedicată iahturilor, pacheboturilor sau petrolierelor care au călătorit pe Mediterană. Muzeul de 30.000 de mp este un obiectiv în sine: consacrat civilizațiilor Europei și Mediteranei, este o adevărată citadelă pe malul mării (vezi foto-www. mucem.org).

Bonus, la Marsilia: treceți pe la unul dintre cele două restaurante cu o stea Michelin : AM și Une Table Au Sud.

 

2 ExpozițiaChurchill’s Scientist” – Până pe 1 martie, la Muzeul Științei, Londra. La 50 de ani de la moartea omului politic, Londra marchează momentul și prin această expoziție despre rolul științei în al doilea război mondial și descoperirile care s-au întâmplat în acea vreme. Multe dintre acestea, în domenii precum nutriție, cristalografie sau inventarea radarului, au ajutat chiar în câștigarea războiului. Expoziția demonstrează acest lucru prin artefacte, filme, fotografii, scrisori.

Bonus, la Londra: În weekendul 26-28 februarie are loc Craft Beer Rising Festival, unde expun 150 dintre cei mai buni producători de bere din lume. Se mai oferă muzică live în stradă și mâncare din belșug.

 

3 Expoziția Hieronymus Bosch –Vision of Genius la Noordbrabants Museum, din s-Hertogenbosch, din 13 februarie până în 8 mai 2016. Cu ocazia aniversării a 500 de ani de la nașterea pictorului, 20 din cele 25 de tablouri pictate de Hieronymus Bosch sunt aduse la muzeul Noordbrabants, în orășelul natal al lui Bosch. Ele călătoresc special pentru expoziție și vin din toată lumea, cu ajutor financiar de la Fundația Getty. Unele dintre tablouri își părăsesc cu această ocazie ”muzeele-casă” pentru prima oară după sute de ani. Tot orășelul va celebra evenimentul: vor fi proiecții cu tablourile în piața centrală și reconstituiri 3 D ale personajelor din pictura lui Bosch, cel numit ”pictorul diavolului”.

Bonus, în Olanda: Amsterdam, dacă mai e nevoie de această sugestie.

 

 

More from Bucharest Gentleman

Seara gentlemanilor din București

Șampanie, Mozart cântat la Stradivarius, regăsiri între prieteni și ceva discuții frivole...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *