Stilul masculin : sfaturi pentru începători (I)

IMG_1793

Primii pași în lumea stilului masculin sunt adesea cei mai fascinanți și riscă să te facă dependent de acest domeniu și de căutarea eleganței. Dacă ești un explorator începător într-ale stilului, iată câteva lucruri de care ar trebui să ții seama pentru a evita gafele și investițiile proaste, printre altele.

1 Rezolvă problemele de greutate înainte de a merge la croitor sau de a vizita un magazin

Dacă simți nevoia de a lucra la stilul personal, oricât de puțin, ai grijă de siluetă. Puțin (mai mult) sport și mai puțin alcool te vor ajuta mai mult decât cel mai bun croitor (și e și mai ieftin). Mai mult, cei care încep redefinirea stilului cu o scădere în greutate sunt mai motivați să se mențină. Odată ce ai un stil personal simți că viața ți s-a schimbat și e greu să te mai întorci la vechile obiceiuri. Înainte de a fi exigent cu croitorul, fii exigent cu tine însuți.

2 Învață rapid ce ar trebui să eviți în funcție de morfologia personală

E de recomandat să fii conștient de erorile majore care se pot face înainte de a cumpăra un costum. Sunt câteva reguli elementare, nimic complicat, iată câteva:

Dacă ești solid: Evită modele cu carouri mari, modele largi în general și curele. Ai grijă și la costumele la două rânduri de nasturi, de asemenea. Costumele simple, dungi subțiri și bretelele sunt de preferat.

Dacă ești slab: Evită dungile subțiri și reverele prea înguste. Preferă modele largi pe materiale, dungi groase și revere late.

Dacă ești scund: evită carourile mari, revere plasate prea jos și pantaloni cu talie joasă.

Dacă ești înalt : Evită revere ridicol de subțiri, dungi subțiri. Preferă imprimeuri mari, materiale grele, revere cu vârful orientat în sus.

3 Forțează-te să cumperi haine pe măsura ta

E obligatoriu să cumperi sacouri și haine care ți se potrivesc, nu măsuri mai mari, nici mai mici. În anii 80 a apărut ideea greșită că a purta haine mai largi ar fi mai confortabil, ceea ce e total eronat, e o erezie dintr-o vreme când hainele de stradă și mărimea XL erau considerate aproape o normă.

Orice bărbat care a avut plăcerea de a purta un costum pe măsura sa (cu mânecile plasate la înălțimea potrivită) va fi de acord că e incredibil de confortabil, are libertate de mișcare și impactul vizual e dincolo de orice comparație.

E foarte important ca primul costum pe care îl cumperi în viață să fie pe măsura ta. Dacă nu îți permiți să îl faci la un atelier, bespoke sau made to measure, iată câteva lucruri de care trebuie să ții seama la magazin:

Linia umărului trebuie să arate natural. Umărul sacoului trebuie să stea normal pe mușchiul deltoid.

Nasturele de la sacou pe care îl închizi ar trebui să tragă puțin materialul.

După ce închizi sacoul, ai grijă să nu se creeze cute prea adânci.

Când sacoul e închis, asigurați-vă că nu rămâne un spațiu inestetic între rever și trup și nici între gulerul cămășii și cel al sacoului.

Stai drept în timp ce verifici cele de mai sus.

4 Găsește un croitor priceput care să facă modificări la nevoie

La un moment dat vei avea nevoie de modificări, mai ales dacă nu-ți permiți un costum creat de la început pe măsura ta. Un croitor va face ca acel costum pe care l-ai cumpărat să se ajusteze siluetei tale.

E greu să găsești persoana potrivită, dar merită, iar acesta va deveni un adevărat consilier pentru tine. E recomandat de obicei să nu faci ajustările la același magazin de unde ai cumpărat costumul dacă nu au un croitor adevărat.

5 Începe cu o cămașă albă

În imaginarul colectiv o frumoasă cămașă albă face diferența dintre un băiat și bărbat. În termeni mai comuni, o cămașă albă e întodeauna o alegere bună. Toată lumea arată bine într-o cămașă albă, dacă aceasta este pe măsura purtătorului și bine călcată.

Nu există cale de mijloc : trebuie să ai mai multe cămăși albe. Vor fi mereu companioni valoroși și nu se vor demoda niciodată.

Traducere și adaptare a articolului apărut aici

Foto: Andy Julia pentru cartea Parisian Gentleman

 

Written By
More from Hugo Jacomet

Stilul masculin: 5 mituri care trebuie distruse

Stereotipurile referitoare la stilul masculin (care există de zeci de ani) mor...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *