Stilul masculin: sfaturi pentru începători (II)

tailor PG Andy julia

Primii pași în lumea stilului masculin sunt adesea cei mai fascinanți și riscă să te facă dependent de acest domeniu și de căutarea eleganței. Dacă ești un explorator începător într-ale stilului, iată câteva lucruri de care ar trebui să ții seama pentru a evita gafele și investițiile proaste, printre altele.

(Primele 5 sfaturi, aici)

6. Începe cu un costum albastru

Un costum frumos de un albastru mediu sau închis ar trebui să existe în garderoba oricărui bărbat, fiindcă este cel mai versatil costum posibil. Mai carismatic decât cel gri, un costum albastru frumos este potrivit și pentru ocazii mai formale. Deși nu va putea înlocui niciodată un costum formal pentru un eveniment black tie, cel albastru rămâne o variantă acceptabilă pentru evenimente formale. Atenție însă: cu cât nuanța e mai închisă, cu atât e mai potrivit acestor ocazii.

 

7. Investește în două perechi de pantofi de calitate

O pereche de pantofi spune multe despre bărbatul care îi poartă, poate chiar mai multe decât costumul. Este un fapt cunoscut, mai ales de către femei. Și pe bună dreptate, deoarece o pereche din piele ieftină strică imediat orice ținută, indiferent de calitatea costumului. În schimb, o pereche de pantofi buni, întreținuți corect, poate salva chiar și un costum mediocru. Azi, o pereche bună nu mai este inaccesibilă, ceea ce este un noroc, având în vedere importanța lor.

 

8. Învață să jonglezi cu accesoriile

Cravate, lavaliere, batiste, ciorapi –toate au devenit parte integrantă a stilului masculin și, mai mult ca niciodată, piața e inundată de accesorii ce te pot ajuta să condimentezi ținuta. Prioritare ar trebui să fie batista din buzunarul superior și cravata, mai ales ca începător. A avea cinci cravate și cinci batiste de buzunar superior nu e un cost excesiv și va deschide posibilități cu zeci de variante. Nu vei fi niciodată „descoperit”, indiferent de situație.

 

9. Cumpără puțin, dar bun

Revoluția sartorială (noul interes pentru stil de calitate) a făcut ca eleganța să fie mai accesibilă fără mari costuri, chiar și începătorilor. Competiția în domeniu este dură, mai ales online, și magazine apar zilnic. Dar există la nivel global și o tendință de ridicare a standardului de calitate, deoarece din ce în ce mai mulți bărbați sunt acum cunoscători în domeniu. E important să respectăm o regulă de aur: cumpără mai puțin, dar bun. Un costum realizat după metoda canvas (nu fused, vezi aici explicații, n.n) va arăta și se va menține mult mai bine decât orice altul. Dă dovadă de răbdare și nu cumpăra decât când îți permiți. Între timp, cumpără accesorii.

 

10. Atenție la postură

Este, poate, sfatul cel mai vag și general, dar și cel mai important. Menține o postură frumoasă, dar nu te forța să stai prea drept, pur și simplu fii conștient pe cât posibil de postură. Chiar dacă nu porți cel mai frumos costum, fii atent la modul în care corpul interacționează cu hainele. O mare doză de eleganță vine din atitudinea potrivită, iar postura e cea mai ignorată când se vorbește despre stil masculin. Totuși e foarte importantă.

Citește primele 5 sfaturi aici

Traducere și adaptare a articolului apărut aici

 

Credit foto: Andy Julia, pentru cartea Parisian Gentleman

 

 

 

Written By
More from Hugo Jacomet

Cum se îmbrăcau magnații -John D. Rockefeller

Felul în care vă îmbrăcați poate oferi detalii despre filozofia dumneavoastră și...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *