Eleganță solidă (II)

business-suit-690048_1920

Odată ce ați decis să schimbați modul în care vă îmbrăcați, să știți că, în primii ani de după luarea deciziei, vor fi momente când veți face greșeli și veți fi tentat să renunțați, simțindu-vă jenați. Dar erorile fac parte din frumusețea procesului în această lume  a celor care și-au făcut o prioritate din a fi eleganți. Oamenii care vă judecă pentru greșeli încă mai trebuie să lucreze pentru căutarea propriei eleganțe, deoarece comportamentul întotdeauna primează față de aspectul exterior.

(Continuare a articolului  Eleganță solidă)

corp

6.GĂSIȚI POZIȚIA IDEALĂ A NASTURELUI
Decideți unde doriți să fie poziționat acel nasture al sacoului care va fi închis. Identificați tipul de corp care vă corespunde și încercați mai multe variante pe talie, astfel încât să faceți ca fie partea superioară, fie picioarele să pară mai lungi sau mai scurte. Sunteți regi atunci când decideți poziționarea nasturelui pe sacou sau pe haina costumului, deoarece puteți ascunde astfel o talie solidă.

Odată ce vă familiarizați cu modul în care se prezintă corpul dumneavoastră prin îmbrăcăminte, este mult mai ușor să vă cumpărați haine de serie. În cazul în care mergeți la croitor, folosiți vorbele cu moderație și lăsăți-l să-și facă treaba; aceasta nu înseamnă să fiți timizi și să nu vorbiți în timpul întrevederii. Nu am întâlnit niciodată un croitor care să nu fie interesat să știe mai multe despre morfologia corporală a clientului său.

Cele de mai sus reprezintă un exercițiu distractiv de a descoperi cele mai bune variante de siluetă, prin ajustarea poziției nasturelui. Îmbrăcați un sacou sport și decideți unde preferați să fie poziționat nasturele pe talie pentru a crea cea mai bună impresie de ansamblu. Apoi, fie mergeți la croitor și veți avea un sacou cu nasturele plasat conform specificațiilor voastre, fie cumpărați un sacou sport de serie al cărui nasture este poziționat similar cu preferințele voastre.

7. PANTALONI STRÂMȚI ȘI CONICI

Pantalonii care sunt prea strânși la nivelul coapselor pot face ca țesătura să se blocheze în anumite poziții și să stea prost în locuri greșite. Acest scenariu este enervant, deoarece este nevoie să vă aplecați și să trageți de pantaloni pentru a-i netezi. Pantalonii ar trebui să fie suficient de largi în partea superioară pentru a evita aceste probleme și a vă permite să vă simțiți confortabil și să vă bucurați de eleganța proaspăt descoperită.

Dar ce părere aveți despre pantalonii conici? Dacă purtați pantaloni largi în partea superioară și îngustați în jos, picioarele riscă să arate  ca niște popice răsturnate. Cu toate acestea, pantalonii prea largi și pantofii par să facă valuri în jurul vostru. Este de preferat să știți  care este croiala favorită a pantalonilor voștri,  care se potrivește cel mai bine cu morfologia corpului vostru, astfel încât pantalonii care arată bine și vi se potrivesc vor da un sentiment plăcut de încredere. Odată ce veți obține în minte o imagine a felului în care vă simțiți bine, vă puteți duce pantalonii la un magazin pentru a compara designul, sau croitorul vă poate face pantaloni folosind perechea preferată ca model; acesta poate chiar ajusta alte perechi să arate la fel.

8. GULERUL CĂMĂȘII TREBUIE INTRODUS SUB REVERUL SACOULUI

Aspectul cămășii poate fi efectul cel mai adesea subestimat prin care domnii corpolenți capătă o alură elegantă. Pentru domnii mai solizi, marginile gulerului cămășii ar trebui să fie introduse ferm sub reverul sacoului. Acest sfat va face minuni pentru silueta unei persoane cu fața rotundă și gâtul mai gros. Și, desigur, atenție la camașă, ar trebui să fie suficient de lungă pentru a nu ieși din pantaloni.

English Mohairs

9. FOLOSIȚI MATERIALE DE CALITATE

  • Clișeul conform căruia dungile verticale lungesc corpul este probabil adevărat, dar în realitate trebuie să experimentați dungile chalk stripe și pin stripe pentru a vedea dacă acestea vă avantajează.
  • Țesăturile voluminoase vă fac să păreți mai plin . Alegeți materiale care se potrivesc pentru toate anotimpurile pentru a crea impresia de fluiditate.
  • Evitați contrastele create prin purtarea unor articole vestimentare în culori foarte puternice – pantaloni, sacouri si veste. Încercați nuanțe similare sau complementare pentru a vă menține silueta verticală și fluidă. Nu toți oamenii mai corpolenți sunt de acord cu acest principiu, așa că este mai bine să încercați diferite combinații și să decideți care se potrivește.

10. ACCESORII, VĂ RUGĂM

Vă place zona umerilor și a pieptului? Atunci purtați un pin pentru rever sau o garofiță proaspătă în butoniera reverului. Sau puneți o batistă de buzunar la piept pentru a atrage atenția asupra acestei zone.

Poate că preferați să puneți accent pe mâini purtând un ceas frumos. Puteți încerca probabil o brățară de calitate, un inel sigiliu sau butoniere vechi. Sau vă puteți lăuda cu pantofii care au un luciu uimitor, cu patină, cataramă sau șireturi speciale. Nu uitați de efectul unui papion grozav care atrage privirea asupra feței și de multe ori arată deosebit în ținuta domnilor mai solizi (vorbim aici de cei care nu se opun papioanelor). Bucurați-vă de lucrurile mici, cum ar fi accesoriile, care vă fac să vă simțiți mai bine și să păreți mai eleganți.

DSC_1234

11. COSTUM LA UN RÂND SAU LA DOUĂ DE NASTURI SAU DIN TREI PIESE

Domnii mai solizi, la fel ca restul bărbaților, ar trebui să experimenteze toate stilurile de costum și să își formeze preferințele după mai multe încercări.
În timp ce un costum format din trei piese vă poate avantaja silueta prin efectul creat de vestă, care îngustează talia, cele cu un rând sau două de nasturi pot avea nasturele sacoului plasat mai jos și astfel se lungește toracele, dar se poate scurta și aspectul picioarelor, așa că cel mai bine este să vă cunoașteți propriul corp și să vă simțiți bine descoperindu-vă felul unic în care arătați.

12. REVERE MARI

Reverele mari sunt recomandate persoanelor corpolente și vor îmbrăca corespunzător partea superioară a corpului. Bărbații mai puțin corpolenți nu se prea pot bucura de beneficiile unei astfel de ținute, așa că profitați de avantajul pe care îl aveți.

UN SFAT FINAL:  STAȚI DREPT

L-ați mai auzit, dar l-ați ascultat? Sunt mulți cei care susțin ca atunci când stăm drepți se creează impresia că părem cu aproape cinci kilograme mai slabi. Ori de câte ori vă amintiți să faceți acest lucru, chiar și când conduceți, încordați-vă mușchii abdominali (o practică recomandată de disciplina Pilates și care poate preveni leziunile spatelui) și imaginați-vă că țineți în echilibru o carte pe cap. După un timp, veți simți și veți observa diferența.

Întrucât scriu despre vestimentația masculină de calitate de aproape cinci ani, am învățat că a aloca ceva timp în plus pentru a arăta bine poate duce la experiențele și evenimentele cele mai plăcute și neașteptate în viață. Sper că veți încerca, dacă nu ați făcut-o încă.

Traducere și adaptare a articolului apărut aici!

More from Sonya Glyn Nicholson

Caracter și eleganță

În lumea în care trăim, se întâmplă adesea să ne preocupe conturi bancare...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *