Ritualul detaliilor

paul-lux-tumblr-830x711

Orice gest pe care îl facem, cum ar fi să ne îndreptăm cravata sau să tragem cămașa de sub mâneca sacoului, poate fi privit ca fiind ,,absurd”, dar poate fi considerat și ,,semnificativ”. Aceasta este însăși natura unui ritual, de altfel : să fie perceput ca absurd și, în același timp, semnificativ.

Angela Carter, în nuvela intitulată Arderea bărcilor voastre, a punctat bine în ceea ce privește descrierea paradoxului pe care îl reprezintă termenul ,,ritual”: ,,[Oamenii] trăiesc doar într-o lume de icoane în care participă la ritualuri care transpun viața însăși într-o serie de gesturi mărețe, atât de emoționante pe cât sunt de absurde.”

Mulți dintre noi suntem atrași de ideea unui ritual (sau ceremonie cu un număr de acțiuni într-o ordine prescrisă), care poate crea stabilitate și confort, în timp ce transmite un sentiment de ritual secret, de trecere spre o căutare. Ritualul poate fi și funcțional și util, pentru a îndeplini într-un mod eficient obiectivele mai mici sau mai mari. Aici examinăm utilitatea unui ritual de un minut pentru cei care se îmbracă bine și cărora le place emoția dată de rafinamentul unei ținute elegante.

Gândiți-vă la un domn surprins de aparat în timp ce își aranjează batista de buzunar sau nasturele sacoului de la costum. O astfel de fotografie poate fi mai captivantă decât imaginea cuiva într-un costum, care stă pur și simplu și care incearcă să își găsească expresia facială potrivită.

O serie de elemente importante de control, înlănțuite într-un ritual, pot ajuta la eliminarea grijilor în timpul zilei, cum ar fi ,,dacă cravata este așezată corect” sau ,,dacă pantofii sunt deformați” sau ,,dacă batista a dispărut în interiorul buzunarului de la piept”. Pentru a nu mai avea astfel impulsul de a vă aranja ținuta pe tot parcursul zilei, luați în considerare următorul ritual de un minut, ca o modalitate de a mai verifica rapid o dată în plus câteva elemente definitorii pentru un costum bun. Nu numai că veți reduce energia de care este nevoie pentru a verifica pe tot parcursul zilei felul în care arătați, dar, de asemenea, vă veți îmbunătăți cunoștințele despre o cămașă și un costum bun, care se pot traduce în decizii mai bune pentru cumpărăturile viitoare.

Iată cum puteți verifica detaliile unui costum în aproximativ un minut.

 

Verificați dacă:

 1. gulerul cămășii este poziționat sub reverul costumului.
 2. cravata este bine ascunsă sub gulerul cămășii.
 3. cravata este bine aranjată.
 4. batista este ridicată puțin mai mult decât este necesar pentru a-i permite să alunece în buzunar.
 5. o mică perie pentru costum sau o rolă de îndepărtat scame curăță ,,lună”, îndepărtând scamele sau firele de păr.
 6. două mișcări, câte una pe partea din față și din spate a fiecărui pantof cu o perie specială conferă luciu rapid.
 7. cămașa nu este deloc ieșită în zona taliei.
 8. în cazul în care există spațiu între guler și sacou, aranjați-vă pe parcursul zilei, trăgând marginile sacoului în jos astfel încât să reduceți acest spațiu. (Încearcați să scăpați de astfel de sacouri problematice sau modificați-le corspunzător).
 9. ultima mișcare: trageți în jos mânecile cămașii astfel încât să fie vizibile acolo unde se termină mâneca sacoului.

 

Pentru a recapitula, vom detalia mai jos pentru cei care sunt interesați de mai multe informații.

 

GÂTUL ȘI ZONA PIEPTULUI (15 SECUNDE)

business

 1. Gulerul cămășii este bine poziționat

De dragul proporțiilor și pentru a păstra liniile fluide ale ținutei voastre, asigurați-vă că gulerul cămășii rămâne sub reverele sacoului.

Cu toate acestea, în cazul în care marginea gulerului cămășii este expus, pur și simplu, verificați dacă este prins ferm de cămașă cu un ac special, dacă este înalt, cu întăritură (tab collar), sau prindeți-l cu un nasture ascuns, care îl fixează de cămaşă.

 1. Gulerul cămășii acoperă materialul cravatei

Introduceți cravata sau breteaua papionului sub gulerul cămășii, astfel încât materialul să nu fie lăsat vederii. Excepție fac, desigur, gulerele care expun intenționat cravata sau papionul.

O scanare rapidă este tot ceea ce este necesar pentru a vă asigura că gulerul ascunde cravata.

 1. Ajustați-vă fin ,,stilul propriu de purtare a cravatei”

Preferați să nu aveți nicio cută, una singura sau două pe nodul cravatei? Vă place să lăsați la vedere partea mai subțire a cravatei? Introduceți cravata in pantaloni sau nu? Scanați rapid detaliile care vă caracterizează.

 1. Preveniți situațiile în care batista de buzunar alunecă în jos

Exagerați ușor trăgând în sus batista suficient pentru a-i permite să alunece treptat pe parcursul zilei în buzunarul de la piept (fără a dispărea cu totul).

 

COSTUMUL ȘI  PANTOFII (30 SECUNDE)

 

 1. Îndepărtați scamele

Îndepărtați scamele de pe costum cu o perie cu sau o rolă de scame, de sus până jos, pentru a îndepărta firele de păr, scamele și alte resturi.

 1. Lustruiți-vă pantofii

Lustruiți-vă fiecare pantofi (pe partea din față și din spate) de câteva ori, pentru a-i face rapid să arate mai bine.

TALIE, GULER, MÂNECI (15 SECUNDE)

man-maneci-pixabay

 1. Introduceți cămașa în pantaloni

Aranjați cămașa de jur – împrejur și neteziți-o în jurul taliei.

 1. Guler bine aranjat!

Dacă există un spațiu la spate (între gulerul cămășii și sacou) și nu doriți să vă să schimbați costumul, puteți opta pentru soluțiile de mai jos pentru a îmbunătăți situația:

– Prindeți partea de jos a sacoului și trageți în față pentru a nu mai exista acel spațiu liber de la guler. Acest lucru poate constitui un inconvenient, dar este un gest destul de ușor de făcut atunci când vă întâlniți cu cineva pentru prima dată sau chiar înainte de o sesiune foto.

– Purtați o cămașă cu vârfurile gulerului mai depărtate pentru a diminua vizual spațiul liber.

– Purtați o eșarfă peste camașă/ sub sacou pentru a acoperi spațiul liber.

Odată ce ați devenit conștient de problema din zona gulerului, puteți evita să vă cumpărați sau să vă faceți astfel de costume.

Când ridicați brațele, spațiul de la guler ar putea fi redus la minimum, dacă mânecile sunt croite mai îngust în zona superioară și sunt poziționate mai sus pe sacou. Aceste detalii îi permit utilizatorului să se miște liber, în timp ce sacoul nu își schimbă poziția. Puteți experimenta și voi. Împingeți în sus materialul sacoului sub braț și observați cât de ușor vă puteți mișca fără ca acesta să își schimbe poziția.

Din păcate, spațiul de la guler apare chiar și fără a ține brațele ridicate. Odată ce știți să căutați problema, puteți lua decizii mai bune, și aume să nu cumpărați sacouri cu astfel de probleme.

 

 1. Trageți mânecile

Trageți mânecile cămășii în jos pentru a se vedea aproximativ 2.5 cm (mâneca sacoului ar trebui să ajungă până la încheietură). Aranjarea mânecii poate fi o mișcare plăcută, semn al faptului că ritualul este complet și sunteți gata de plecare.

 

OBSERVAȚII FINALE ALE ȚINUTEI

În loc să stați pur și simplu de fiecare dată când sunteți fotografiat, de ce să nu vă distrați un pic făcând unele dintre gesturile descrise mai sus în timpul ședinței foto, cum ar fi:

– Ajustați-vă batista de buzunar;

– Îndreptați-vă cravata;

– Închideți nasturele sacoului;

– Aranjați-vă mânecile cămășii, astfel încât să fie vizibile.

 

Traducere și adaptare a articolului apărut aici

Foto principală : paul-lux.tumblr, via Parisian Gentleman

 

 

More from Sonya Glyn Nicholson

Ce va fi nou în moda masculină în 2017?

În fiecare an încercăm să identificăm schimbările mai mult sau mai puțin...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *