Cele 10 porunci ale batistei de buzunar (partea a II-a)

pocket flickr

(Continuare) Vezi prima parte a articolului aici

6 VEI FI CURAJOS

În cazul în care te întrebi „Pot să reușesc?”, atunci răspunsul este „Nu, nu poți”. Batista de buzunar adaugă oricărei ținute sprezzatura (nonșalanță) la cel mai înalt nivel și prin urmare trebuie să fiți conștienți că le va atrage atenția celor din jur. Dar acest lucru, la rândul său, nu trebuie să vă stingherească dacă sunteți conștienți de propria persoană (cu atât mai puțin să vă strice ziua și până la prânz să scoateți batista ofensatoare din buzunar.) Purtarea unei batiste de buzunar necesită un anumit grad de încredere în sine și nonșalanță.

7 VEI ȘTI CÂND SĂ TE ABȚII

Uneori nicio batistă de buzunar nu este potrivită. Deși știu că această afirmație este adevărată, nu mă pot gândi la o situație anume care i se aplică (cu excepția, poate, a situației în care există o abundență excesivă de alte accesorii pentru costum). Urmați-vă instinctul.

Ceea ce contează cel mai mult este ce vi se pare vouă potrivit, întrucât proiecția voastră despre propria persoană este ceea ce face ca o ținută să prindă viață. O batistă de buzunar prost folosită este mai rău decât a nu avea nicio batistă, deoarece poate face un costum bun să pară nepotrivit, chiar dacă în rest totul este perfect. O batistă de buzunar dezastruoasă poate fi elementul insignifiant care distruge imaginea cuiva care în mod obișnuit știe cum să se îmbrace.

8 TE VEI PREZENTA PE TINE, NU ȚINUTA

O altă regulă nescrisă referitoare la vestimentația bărbătească: doriți ca ceilalți să își amintească de voi, nu ținutele voastre.

Felul în care vă comportați și cât de încrezători sunteți vă va face mai memorabili decât orice articol individual din garderobele voastră.

Cu alte cuvinte, deși sunt de acord că hainele îl fac pe om, să nu uităm că omul însuși este elementul central, nu ținuta sa. Avem tendința de a vedea o anumită persoană ca fiind bine îmbrăcată atunci când transmite ceva bun dincolo de hainele pe care le poartă.

Invers, cineva îmbrăcat cu un costum realizat la comandă nu va arăta la fel de bine dacă nu se poartă într-un anumit fel, astfel încât să îl avantajeze ca persoană. Din fericire, lucrul minunat pe care îl fac costumele realizate la comandă este că vă induc o anume atitudine – fie și printr-o simplă reamintire care vă stăruie în minte: ,,La naiba, astăzi port un costum făcut la comandă!”

9 ÎMPĂTUREȘTE BATISTA DE BUZUNAR ÎN FUNCȚIE DE DISPOZIȚIA TA.

În timp ce eu unul, cunosc, probabil, doar un singur nod de cravată (nodul simplu) … nu există o manieră universală de împăturire a batistei de buzunar. Alegerea ar trebui să fie influențată de aspectul general al ținutei voastre, și, mai important decât acest lucru, de starea voastră de spirit.

Cu alte cuvinte, în zilele când doriți să atrageți atenția prin ținută, veți deveni în mod natural mai exuberant când împăturiți batista de buzunar, dar o veți purta într-o manieră mai sobră în zilele când doriți să fiți eleganți. Am descoperit că, în ceea ce privește batista de buzunar, starea mea trece prin niște faze, ca și luna, și fluctuează în funcție de vreme – la fel ca și materialele și culorile sacourilor pe care le port de-a lungul anotimpurilor.

10 VEI AVEA BATISTĂ DE BUZUNAR SAU VEI FI CONVENȚIONAL

La final trebuie să înțelegeți că a purta o batistă de buzunar este ca o strângere de mână secretă sau un semn de recunoaștere între cunoscătorii de modă și stil din întreaga lume. Vă alăturați comunității oamenilor care iubesc hainele și care își transmit apartenența ca pe o insignă de onoare de pe piept pentru ca toți cei din jur să ia aminte la acest lucru. După aceea vă va fi greu să renunțați la toate acestea.

 

Traducere și adaptare a articolului apărut aici

Vezi prima parte aici

Credit foto: flickr.com

More from Parisian Gentleman

Stilul ca performanță –Astaire, Cooper & Grant

În lipsa efectelor CGI de azi, între 1930 și anii 50, filmele...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *