Un costum pentru toate sezoanele

Moscova showroom

Alcătuirea unei garderobe poate fi un demers costisitor, iar atunci când bugetul reprezintă o problemă, valorificarea banilor cheltuiți devine deosebit de importantă. Cu excepția cazului în care preferați nudismul, cu toții trebuie să purtăm haine și cei mai mulți dintre noi nu ne vom refuza șansa de a purta ceva deosebit, mai ales atunci când discutăm despre costume de calitate. Astfel, atunci când vine vorba despre banii noștri, un singur costum pentru toate anotimpurile poate părea un mic miracol !

Din moment ce putem purta o astfel de ținută o dată pe săptămână, în fiecare săptămână a anului, costumele noastre pentru celelalte anotimpuri vor avea o viață mai lungă, deoarece un costum care poate fi purtat pe tot parcursul anului ne permite să le uzăm mai puțin pe celelalte. Mai concret, atunci când banii reprezintă o problemă și de abia începeți să vă alcătuiți garderoba, costumul pentru toate sezoanele este extrem de util și vă va fi mult mai ușor să vă alegeți ținuta.

Dacă locuiți într-o zonă unde este mereu cald sau mereu frig, cumpărarea unui costum potrivit pentru mai multe anotimpuri nu are niciun rost; este mult mai ușor să alegeți doar ceva lejer sau adecvat temperaturilor mai scăzute. Dacă însă locuiți într-o zonă geografică cu patru anotimpuri distincte, puteți lua în calcul posibilitatea cumpărării unui costum multi-sezon.

Alegeți un material potrivit – nici prea lejer, dar nici prea gros, astfel încât să fie confortabil pe tot parcursul anului.

Atunci când cumpărați sau comandați un costum puteți opta pentru variații ale unor diferite tipuri de materiale:

Lână 100% – Toate materialele naturale reprezintă o alegere sigură și elegantă pentru un costum, asigurând izolare pe vreme rece și permițând corpului să respire pe vremea caldă.

Cașmir/ lână – Un material dintr-un amestec de înaltă calitate, care are o textură plăcută și cade frumos, având un luciu discret care devine mai puțin vizibil pe măsură ce este purtat.

Cașmir 100% – Este moale și foarte scump, frumos, dar nu la fel de durabil ca și amestecurile de lână. Atrage moliile, drept care trebuie  să vă gândiți să aveți provizii de naftalină.

Bumbac/amestec de bumbac – Varianta 100% bumbac este un material răcoros și care îi permite organismului să respire, în timp ce amestecul de bumbac cu lycra sau spandex conferă elasticitate țesăturii. Articolele din bumbac se șifonează ușor (fără a avea farmecul inului), conferindu-vă un aspect neîngrijit. Materialele din bumbac/amestec de bumbac sunt confortabile și reprezintă o opțiune potrivită în zilele în care purtați jeans/tricouri.

In – Un material ușor, grozav pentru vară, o țesătură frumoasă cu aspect granulat. Este șifonabil, ceea ce face parte din farmecul său; cu toate acestea, petele pot fi dificil de îndepărtat din această țesătură.

Catifea – Catifeaua este o țesatură unică de lux, realizată de obicei din mătase sau bumbac, cu un luciu bogat și moale la atingere. Este o țesătură grozavă pentru smoking, o revenire amuzantă și excentrică a ținutelor pentru evenimentele deosebite. În mod tipic se poartă de la debutul vremii calde până când temperaturile încep să scadă.

Mătase/amestec de mătase  – Îi permite organismului să respire și cade foarte frumos; este o țesătură scumpă, moale la atingere. Mătasea poate fi produsă într-o varietate de densități ale materialului și are proprietăți termice extrem de versatile (cu alte cuvinte, este răcoroasă vara și ține cald iarna). Amestecurile de mătase în alte tipuri de țesături le conferă acestora delicatețe si calitatea de a se așeza frumos pe corp și de a crea senzația de lux.

Pentru ca o țesătură să poată fi purtată pe tot parcursul anului se iau în considerare nu numai fibrele și modalitatea de prelucrare a materialului, dar și culorile și imprimeul, care nu trebuie sa fie specifice unui anume anotimp.

 

Modelul țesăturii

Țesătura este în același spirit ca în cazul sacoului albastru clasic și al tradiționalului model Prinț de Wales. Carourile simple, în mai multe culori, îi conferă imprimeului un nivel ridicat de versatilitate, iar haina sport realizată din acest material poate fi purtată în timpul fiecărei luni a anului.

Alegeți modele clasice, care sunt la modă pe tot parcursul anului, fără a fi specifice niciunui anotimp (de exemplu cele uni, cu dungi, Glen Plaid).

 

Culori

Alegeți culori din gama de albastru, gri sau maro, dar:

– evitați să purtați în perioada lunilor de iarnă nuanțele foarte deschise care amintesc de vară.

– evitați nuanțele de culoare extrem de întunecate, care absorb lumina soarelui, ceea ce va face să vă fie cald și să nu le puteți purta în timpul lunilor de vară.

 

Vara:

  • purtați cămașă și cravată ușoare
  • purtați șosete ultra subțiri sau deloc și pantofi care lasă picioarele să respire
  • purtați accesorii puține (ace de rever discrete, ace de cravată, batiste de buzunar ușoare din bumbac sau eșarfe și ochelari de soare deosebiți).

 

Traducere și adaptare a articolului apărut aici 

 

More from Sonya Glyn Nicholson

De ce ne îmbrăcăm elegant?

Ne așteptăm să vedem în metropole bărbați bine îmbrăcați care abia au...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *