Pentru cine și cum ajungem a fi „bine îmbrăcați”

suit elegance Parisian Andy

Comicul american Will Roger nu a spus-o pe ocolite: „Prea mulți oameni cheltuiesc bani pentru a cumpăra lucruri pe care nu le vor și a impresiona persoane care le sunt antipatice”. În schimb, Rogers ne îndemna să încercăm să înțelegem de ce ne cumpărăm lucruri.

Iar această filosofie e valabilă și în cazul investiției în haine. Răspunsurile pot diferi în funcție de persoane, dar e evident că avem nevoie de o garderobă de calitate pentru a ne simți bine.

 Dacă ați avut vreodată nevoie de ajutor în călătorii, mai ales la aeroport, știți că a fi îmbrăcat bine ajută –ceilalți se poartă mai frumos cu noi. Din pucnt de vedere artistic, ne îmbrăcăm bine și pentru a ne exprima ca personalitate.  Iar dintr-un punct de vedere conservator, ne îmbrăcăm bine pentru a arăta că-i respectăm pe cei din jur.

Dacă acceptăm toate aceste motive, vom fi de acord că modul în care ne îmbrăcăm are de-a face cu emoțiile pe care le avem sau vrem să le obținem decât cu superficialitatea sau încercarea de a impresiona.

Departe de a fi superficială, preocuparea pentru o ținută frumoasă ne ajută așadar să creăm sentimentul de încredere în sine, ne ajută ca ceilalți să se poarte mai frumos cu noi și este o formă de exprimare.

S-ar părea că avem nevoie în acest scop de multe haine…Și totuși, diplomatul american și veteranul Anthony Joseph Drexel Biddle Jr., care a fost considerat un style icon al anilor 40-50-60, avea doar șapte costume. Era fiul unui milionar, familia sa a fondat universități, iar el  a făcut la rândul său avere, dar nu și-a mărit garderoba, pentru că nu considera necesar.

Se știe astfel că garderoba sa restrânsă consta în:

-două costume la două rânduri de nasturi, de culoare bleumarin

-un singur costum clasic blemarin din serge

un costum albastru închis cu dungi și unul cu două rânduri tot cu dungi

un costum gri închis la două rânduri de nasturi

Cu ajutorul diferitor accesorii, precum pantofi, cravate, batiste și șosete, garderoba limitată poate părea extrem de variată. Ceea ce demonstrează că nu este nevoie de un dulap plin ochi de costume pentru a fi bine îmbrăcat.

Traducere și adaptare a articolului apărut aici

(Va urma)

Credit foto : Andy Julia, pentru Parisian Gentleman

 

More from Sonya Glyn Nicholson

Pentru cine și cum ajungem a fi „bine îmbrăcați”

Comicul american Will Roger nu a spus-o pe ocolite: „Prea mulți oameni...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *