Bucureștiul antreprenorilor

acoperisuri Bucuresti

Bucureşti, Micul Paris de ieri. Un oraş care-şi deschide larg ochii către lume. Un oraş-nod, în care abundă iniţiativele creative ce pun România pe harta universală. Un oraş-proiect, care-şi caută identitatea vizuală, dar căruia nu-i lipsesc detaliile captivante. Un oraş plin de antreprenori care-l numesc “acasă”. Iată care sunt pentru ei locurile preferate din Capitală, oazele în care se regăsesc, în care se relaxează şi unde îşi pun ideile în mişcare.


Florin Grosu, co-fondator Traderion şi Preşedinte Young Leaders Club: „Trattoria Garibaldi de pe strada Olimpului 24, M60 şi Banului 3. Trattoria Garibaldi este restaurantul meu preferat din Bucureşti. Proprietarul este un prieten bun și acolo am descoperit unele dintre cele mai bune vinuri. locul este frecventat de antreprenori din diverse domenii şi de foarte mulţi dintre prietenii mei. La M60 am intrat la început pentru că era unul dintre puţinele locuri de întâlnire din Bucureşti unde nu se fuma. A devenit foarte repede locul meu preferat de întâlnire (iar 80% din timpul meu de lucru mi-l petrec în întâlniri). Banului 3 este o clădire veche, care a aparţinut familiei de boieri Ghica. Acum, în clădire se derulează un joc de tip „escape the room”, unde echipe sunt închise într-o cameră și trebuie să rezolve puzzle-uri şi să găsească indicii ca să evadeze. E un sentiment foarte frumos să reuşeşti să evadezi şi te ajută să descoperi foarte multe lucruri despre tine şi despre cei cu care faci echipă. Am devenit un jucător de echipă mult mai bun datorită acelui loc”.

Andrei Pitiş, fondator & CTO Vector Watch: „Îmi plac străzile cu case vechi. Într-o simplă plimbare poți găsi adevărate bijuterii arhitectonice ascunse printre case banale în zone precum Eminescu, Știrbei Vodă. Îmi place să mă plimb cu bicicleta, iar de la mine de acasă trec doar pe lângă parcuri: Floreasca, Bordei, Herăstrău, Kiseleff. Uneori mă opresc lângă Cișmigiu să beau o limonadă. Îmi plac mult agitația și viața de noapte a Bucureştiului – teatre, restaurante, cluburi. Este un oraș foarte energic”.
Cristi Badea, cofondator Mavenhunt : „În primul rând, Stejarii Driving Range, o oază verde în care mă relaxez fără să mă îndepărtez prea mult de oraş, practicând una dintre activităţile mele preferate: golful. Apoi, restaurantul Benihana – mi se pare că mâncarea japoneză explorează toate gusturile pe care le putem percepe. De asemenea, combinaţia de lemn închis cu roşu burgund este printre preferatele mele. În cele din urmă, clădirile de pe Șoseaua Kiseleff – îmi place să mă plimb pe tot bulevardul şi să admir construcţiile. Este o călătorie printre stiluri, perioade, mentalităţi şi culturi diferite.”

Mihai Panfil, proprietar al cafenelei-concept Origo. „Pasiunea mea cea mai mare este domeniul în care activez (domeniul cafelei, n.red.), iar locurile în care mă simt cel mai bine, pe lângă Origo, sunt Beca’s Kitchen, pentru mâncare, Steam Coffee Shop, pentru cafea şi Ciccio, pentru pizza”.

Liviu Lepădatu,  fondator Tornado Systems şi Ken Academy: „Herăstrăul, unde alerg dimineaţa timp de o oră. Restaurantul Hard Rock Café, pentru că e „family friendly”, iar Biutiful pentru că e pe lac. Mai mergem des la teatrul Godot și la Muzeul Antipa pentru copii.”

 

Articol apărut în numărul iunie/iulie al revistei Bucharest Gentleman

More from Maria Comandasu

Bucureștiul antreprenorilor

Bucureşti, Micul Paris de ieri. Un oraş care-şi deschide larg ochii către...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *