Toamna se numără gadgeturile

philips_ambilight_hue_lifestyle

Toamna nu înseamnă doar ținute elegante și vinuri proaspete. Mulțumită IFA Berlin (sau Internationale Funkausstellung Berlin), înseamnă și tehnologii de ultimă oră, gadgeturi futuriste și electrocasnice care îți ușurează viață.

Târgul de tehnologie IFA Berlin s-a đesfășurat între 2 și 7 septembrie, iar producătorii s-au îngrămădit să-și prezinte cele mai noi produse hi-tech. Mai jos am ales câteva produse care ne-au impresionat. Le-am împărțit în două categorii și le-am detaliat, în cazul în care vreți să faceți câteva investiții mari sau mici.

 

Pentru casă

 

Sufletul oricărei sufragerii este televizorul. Este obiectul în jurul căreia ne adunăm după o zi solicitantă la serviciu, pentru a ne destinde, și gadgetul care ne face zilele leneșe de weekend mai puțin plictisitoare. La IFA 2016, s-au lansat multe televizoare, dar unul dintre ele ne-a „sărit în ochi”. Este vorba despre Philips 901F, un smart TV OLED cu rezoluție 4K și tehnologie Ambilight. Să le luăm pe rând: OLED, sau Organic LED, este un tip de ecran în care fiecare pixel este iluminat individual, permițând nuanțe profunde de negru și culori intense. Rezoluția 4K a devenit standardul când vine vorba despre conținutul multimedia de cea mai bună calitate, iar tehnologia Ambilight constă într-o serie de LED-uri amplasate în spate, pe rama televizorului, care proiectează pe perete culorile de pe ecran. Combinația dintre Ambilight și panoul OLED oferă o experiență imersivă. Televizorul Philips 901F va fi lansat pe piață la finalul lunii octombrie și va avea un preț de 3.500 de euro.

lupxs3186n_02_pSerialul preferat merge mână în mână cu o gustare rapidă, așa că includem și un frigider pe această listă. Modelul LG Signature, prezentat în cadrul IFA 2016, nu este, totuși, un frigider obișnuit. Pe una dintre uși, producătorul sud-coreean a integrat un display tactil semi-transparent care funcționează pe baza sistemului de operare Windows 10. Pe acesta, poți lăsa notițe pentru restul familiei, poți face liste de cumpărături, poți naviga pe Internet și poți urmări știrile în timp ce îți sorbi cafeaua de dimineață. Mai mult, dacă bați în acest display, el devine transparent, permițându-ți să vezi ce este în frigider fără să deschizi ușa. Apropo de deschis ușa, cei de la LG au integrat și un senzor de mișcare special care ”simte” când vrei ceva din interior și deschide automat frigiderul. Producătorul susține că aparatul electrocasnic este și foarte eficient din punct de vedere energetic, dar deocamdată este în stadiul de prototip avansat, așa că va mai dura câteva luni până îl vom vedea pe piață.

 

sec02_bg03-02În cazul în care gustarea ajunge accidental pe tricou, vei avea de o mașină de spălat performantă. Și, dacă ai un frigider cu display, mașina de spălat nu ar trebui să fie mai prejos din punct de vedere al tehnologiilor implementate. Anunțată în cadrul IFA, mașina Samsung AddWash Combo îți permite să adaugi mai multe haine în cuvă, chiar dacă ai pornit deja ciclul de spălare și are și un uscător inclus. Peste asta, poți vedea progresul prin intermediul unei aplicații speciale și poți chiar opri ciclul de spălare de la distanță. AddWash Combo ar trebui să se descurce bine și la spălatul efectiv al rufelor, Samsung lăudându-se cu tehnologia EcoBubble care este la fel de eficientă indiferent dacă apa folosită este caldă sau rece.

 

De purtat

 

gear-s3-launch-commerical-1600x911În cadrul IFA Berlin nu au fost prezentate numai electrocasnice, ci și gadgeturi portabile sau purtabile. Începem cu Gear S3, noul smartwatch Samsung, al doilea cu cadran rotund produs de companie. Samsung Gear S3 vine în două versiuni. Frontier adoptă un design sport, cu un display tactil de dimensiuni mari și un aspect agresiv, iar Gear S3 Classic este genul de ceas care se asortează foarte ușor unei ținute mai elegante. Ceasul nu este numai arătos, ci este și inteligent. Se conectează la smartphone-urile cu Android și afișează notificări, îți contorizează efortul și caloriile arse și îți permite să controlezi muzica de pe telefon. Ceasul este dotat cu GPS, ca să poți vedea direct pe el traseele pe care alergi și are și conectivitate 4G, pentru a fi mai puțin dependent de smartphone. Sistemul de operare Tizen permite acces la o mulțime de aplicații și te lasă să personalizezi watchface-ul în funcție de preferințe. Samsung nu a oferit încă un preț oficial, dar vom vedea Gear S3 în magazine în scurt timp.

 

acer_swift-7_front_3qtr_view-100680077-origIar pentru cei care preferă servietele în detrimentul genților pentru sală, un laptop poate fi infinit mai important decât un ceas care îți numără caloriile arse. Un model care ar încăpea foarte ușor în geanta pentru birou este Acer Swift 7, cel mai subțire Ultrabook din lume. Are o grosime de numai 9,98 milimetri și un display de 13,3 inch full HD. Procesorul este un Intel Core i5, perfect pentru browsing, suite de productivitate, dar și pentru redarea filmelor, iar performanțele procesorului sunt completate de 8GB RAM și 256GB spațiu de stocare de tip SSD. Modelul Swift 7 are în dotare și difuzoare Dolby Audio, pentru iubitorii de multimedia, iar autonomia este de aproximativ nouă ore, deci știi că laptopul nu ți se va stinge în mijlocul unei prezentări importante. Acer Swift 7 va ajunge pe piața europeană în octombrie, iar prețul este de 1.300 de euro.

 

iphone-7-plus-designBONUS: Cu toate că nu a fost prezentat la IFA Berlin, ci în cadrul unui eveniment special din San Francisco, credem că merită să vă spunem câteva cuvinte și despre iPhone 7, cel mai așteptat smartphone al acestui an. Tim Cook, CEO al Apple, a prezentat două modele ale acestui telefon, unul cu display de 4,7 inch (iPhone 7) și unul cu display de 5,5 inch (iPhone 7 Plus). Noutăți sunt multe: Apple a renunțat la butonul de Home și l-a înlocuit cu un senzor tactil care vibrează la apăsare, iar mufa pentru căști a dispărut complet, fiind recomandate căștile wireless Apple AirPods sau căști cu mufă Lightning. Și, cu toate că din punct de vedere al designului noile modele sunt foarte similare cu cele de anul trecut, la interior lucrurile sunt complet diferite. iPhone 7 și 7 Plus au procesoare A10 Fusion care oferă performanțe cu 40% mai bune față de cele ale iPhone 6S și 6S Plus. Camerele foto au primit și ele îmbunătățiri considerabile, fiind mai bune la fotografiatul pe întuneric, iar iPhone 7 Plus are două camere pe partea din spate și asta le va permite posesorilor să facă fotografii cu zoom și să obțină efecte pe care le vezi la pozele făcute cu aparatele mai performante. Încă un lucru: iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt rezistente la apă și la praf, așa că nu trebuie să vă faceți griji în privința ploilor de toamnă. Pe 23 septembrie ajung și în România, iar prețurile încep de la 650 de euro pentru iPhone 7 și de la 770 de euro pentru iPhone 7 Plus.

 

More from Sebastian Teodorescu

Scurtă istorie a telefoanelor „inteligente”

Lansarea primului iPhone ne-a împins pe toți în era telefoanelor inteligente. Dispozitivul...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *