Thriller românesc la HBO

valea-muta_making-off_emilian-oprea_marian-crisan

HBO Europe lansează Valea Mută, o nouă producție realizată în România . Aceasta avea premiera pe 23 octombrie, de la orele 20:00 la HBO și HBO GO. Valea Mută este o miniserie în regia lui Marian Crișan, o adaptare a unui format norvegian, Øyevitne/Eye Witness,cu un scenariu semnat de Christian Barna. Ea explorează relația dintre doi adolescenți care oscilează între prietenie și atracție, în timp ce sunt prinși într-o serie de evenimente care îi pun în pericol: ei devin martorii unor crime comise într-o pădure de lângă Brașov.

Elementele de thriller se întrepătrund cu cele de dramă, pe măsură ce investigația cazului (condusă de Elena Zamfir, procuroare ambițioasă și, în același timp, mamă adoptivă a lui Filip) avansează, iar relațiile dintre personaje ating puncte sensibile, care se transformă în conflicte greu de gestionat.

Valea Mută își ghidează publicul printre subiecte controversate: prejudecăți, „subteranele” familiilor contemporane, prăpastia care se creează între generații, raporturile disfuncționale dintre instituțiile statului, discrepanțele dintre păturile sociale, rețeaua de crimă organizată, care perpetuează suferința, nedreptatea și sărăcia într-o lume plină de contraste.

În rolurile principale ale noii producții HBO Europe joacă  Theodor Șoptelea și Vlad Bălan, care debutează în film, Rodica Lazăr („Orizont”, „Carmen”), Emilian Oprea („De ce eu?”, „Autoportretul unei fete cuminţi”). Din distribuția miniseriei mai fac parte: Corneliu Ulici, Alexandra Fasolă, Ovidiu Niculescu, Mihai Călin, Alina Berzunțeanu, Mihaela Trofimov, Remus Mărgineanu, Ioan Tiberiu Dobrică.

Echipa HBO implicată în realizarea și producția seriei este alcătuită dinJohnathan Young și Steve Matthews, producători executivi HBO Europe, Andra Radu, producător creativ HBO România, și Alina David, producător HBO România. Casa de producție este Castel Film.

Primul dintre cele patru episoade ale seriei va fi difuzat la HBO pe 23 octombrie, de la orele 20:00 și va fi disponibil fără abonament și pe HBO GO.

În fotografie: Making of cu Emilian Oprea și Marian Crișan

Credit foto: Adi Marineci pentru HBO România

 

More from Bucharest Gentleman

Destin de prinț călător

Șerban Dimitrie Sturdza a emigrat din România (în 1987) în Franța, apoi...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *