Bucureștiul expaților

Cunosc orașul de câțiva ani, în cel mai bun caz, dar acesta i-a convins că are ce oferi prin parcurile sale, prin terase sau chiar prin clădiri și străzi simbolice. Expații „cuceresc” Bucureștiul și se lasă cuceriți de el. Iată ce locuri le plac.

 

remivrignaudRémi Vrignaud (fost CEO Allianz-Tiriac Asigurări S.A). „Grădina Verona – pentru că este o oază de liniște în mijlocul Bucureștiului. Herăstrăul, parcul în sine, pentru tot ceea ce oferă: posibilitatea de a face sport, plimbare, relaxare. Îmi place terasa Biutiful by the Lake, pentru verdeață, ambianță și vederea pe lac. Mă simt bine și la Embassy 18, pe acoperișul City Gate South Tower, pentru că îți oferă o imagine superbă asupra Bucureștiului”.

 

 

svetlan-danev

 

Svetlan Danev, General Manager Integral Edu Group „Am multe locuri preferate în București și e foarte greu să numesc doar câteva. Dar voi menționa Opera Națională, parcul Cișmigiu și English Bar de la hotelul Hilton. Iar motivul este că toate mă conectează cu o atmosferă specială din istoria orașului.”

 

 

 

 

simon-lambert-pictures-for-newsblast-dec2013-4Simon Lambert, Director of Business Services – British School of Bucharest: „Lipscani – are tot farmecul agitației din centrul Vechi, cum să nu-ți placă? Baruri grozave și restaurante din plin, un loc minunat pentru a te întâlni cu prieteni și a socializa până târziu în noapte. Ateneul este un loc minunat pentru a asculta muzică de calitate, compozitori români, precum și din toată lumea. Este o versiune mică a Royal Albert Hall din Londra, cu o acustică fabuloasă. Parcul Herăstrău are tot ce-ți poți dori de la un spațiu deschis, de la un parc și reprezintă plămânii Bucureștiului. Un loc grozav pentru plimbări, alergat, cinat și băut vin la terase. cinema în aer liber, statui minunate, ambarcațiuni pe lac. Un parc care are multe de oferit.”

 

 

raul-sRaúl Sánchez, corespondent al agenției  de știri EFE în România: „Îmi place strada Plantelor, datorită clădirilor din epoci atât de diferite, este simbolică pentru București. Îmi mai place Parcul Kiseleff, pentru că e mai intim decât Herăstrău și e aproape de alt loc drag, Muzeul Țăranului. Dar unul dintre locurile care reprezintă pentru mine Bucureștiul este Casa Radio, pentru imensitatea ei și pentru faptul că amintește de comunism, dar îmbină această latură ușor sinistră, fantasmagorică, cu una poetică, mai ales la apus. Impresionează și prin faptul că e un loc pustiu și sec, prin contrast cu Parcul Operei de vizavi.”

 

 

013_s-chagidakis

 

Sotiris Chatzidakis, Executive Vice President CEO Club Romania: „Locurile preferate le împart în: zone (Grădina Icoanei pentru un prânz în iunie, Radu Beller, pentru o seară la terasă), restaurante (Raionul de Pește, Casa di David, Grano), cafenele (Chocolat de la Ateneu, pentru dulciuri, Rue du Pain pentru micul dejun, Marriott Hotel pentru cel mai bun cheesecake). Îmi place oriunde sunt prieteni și e vară”.

 

 

 

 

 

 

Articol apărut în numărul 3 (august/septembrie) al revistei Bucharest Gentleman

More from Bucharest Gentleman

5 lucruri inedite despre București

Trecem pe lângă clădirile Bucureștiului ca pe lângă vechi prieteni, dar le...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *