(P) METAXA 12 stele și Mike Horn: autenticitate, curaj și explorare

feature_metaxa

Personalitatea deosebită și reușitele exploratorului Mike Horn îi întrețin o aură de curaj și autenticitate, recomandându-l ca ambasator ideal pentru METAXA 12 Stele. Autenticitatea, curajul și pasiunea pentru explorare sunt valori ce îl unesc pe Mike Horn de brandul METAXA.

Vezi galerie foto METAXA 12 stele și Mike Horn

Horn este un explorator curajos, care aduce aminte de caracterul lui Spyros Metaxa şi de simbolul „Războinicului din Salamina”, simbolul Casei încă de la înființarea acesteia.  Medalionul „Războinicului din Salamina” plătește tribut bătăliei de la Salamina (480 Î.Hr.), în care un grup mic de greci a învins puternica armată persană, sugerând că imposibilul se poate petrece, atunci când ai curaj. Spyros Metaxa, un om care s-a bazat pe curajul şi tenacitatea sa, nerenunțând niciodată înainte de a-şi îndeplini visul, a făcut din „Războinicul din Salamina” emblema Casei sale.  Curajul este imprimat în ADN-ul Casei Metaxa, împreună cu determinarea de a aduce lumii o viziune nouă. „Războinicul din Salamina” este un simbol al tăriei de caracter și al puterii de a transforma idei și viziuni în realitate. Încă din 1888, fiecare sticlă de METAXA poartă imprimat acest simbol. Mike Horn știe ce înseamnă să îți transformi visele în realitate. Depășirea limitelor se obține prin curaj: “Plănuiesc noi expediții gândindu-mă la ce e încă nerealizat, ce e încă necucerit, ce e încă nevăzut. Crezi că este imposibil până în momentul în care ştii că poți face acel lucru”.

AUTENTICITATE

Casa Metaxa este recunoscută pentru creațiile sale, aduse la lumină cu pasiune încă de la începuturi, din 1888. Caracterul distinct al creațiilor Casei a găsit expresia ideală în METAXA 12 Stele, o băutură unică, de culoarea ambrei, cu un gust complex, fin și o bogată paletă aromatică. Mike Horn a acceptat să se îmbarce în această nouă călătorie recunoscând “dăruirea Casei pentru crearea unei băuturi unice”. Această băutură ce nu intră in nicio categorie este inegalabilă, specială. Pentru obținerea gustului fin și a aromelor bogate, METAXA se bazează pe darurile naturii, fructificate cu autenticitate și inspirație de artizanul său. Când îl întâlnești pe Mike Horn, îi simți carisma. Știi că ai în față un deschizător de drumuri: de la strângerea de mână fermă și în același timp caldă, de la modul său de relaționare cu oamenii și viața, până la felul în care Mike își planifică aventurile, totul la el este autentic, firesc, natural. Multe din explorările sale au fost făcute fără ajutor terestru, fără transport cu ajutorul animalelor sau transport motorizat. În 1997, prima sa mare expediție a inclus o traversare de unul singur, timp de 6 luni, a continentului Sud American, fără niciun fel de asistență. Din 2002 până în 2004, Mike a parcurs singur Cercul Polar, fără transport motorizat. Escaladarea din 2007 a vârfurilor Gasherbrum 1 (8 035 m) și Gasherbrum 2 (8 068 m) din regiunea Karakoram, fără oxigen, vorbește despre intenția sa de a fi cât se poate de aproape de natură, în tot ceea ce își propune să facă.

Mike urmărește firescul în relația cu natura și în toate aspectele vieții sale și recunoaște: “Acesta sunt motivele pentru care Grecia îmi este atât de dragă: autenticitatea poporului, natura și stilul de viață… Amintirile mele legate de navigarea printre insulele grecești sunt printre cele mai senzoriale experiențe de călătorie prin lume”.  Mike dezvăluie: După o reușită ce merită împărtășită, într-un moment de prietenie autentică, mă bucur de o băutură fină, firește, o METAXA 12 Stele!!

metaxa_crop_salamina_logo

EXPLORARE

Încă de tânăr, Mike Horn și-a manifestat interesul pentru explorarea lucrurilor pe care viața le avea de oferit: “când aveam 7 ani, i-am scris Comandantului Cousteau, exploratorul oceanografic francez, cerându-i să mă îmbarce și pe mine în expedițiile sale” își aducea aminte acesta. Dorința lui Mike de a explora lumea este înrădăcinată în modul său de gândire și de a fi. Explică: “Cea mai intensă explorare de parcurs este, fără îndoială, mintea și ființa umană, în toate dimensiunile sale.” Spyros Metaxa avea spirit și curaj. Entuziasmul cu care acesta reacționa la lumea din jurul său, îmbrățișând darurile naturii și drumurile-i necartografiate, îl apropie de Mike Horn, un om care își trăiește visele cu optimism și curaj.

Mike şi-a construit barca Pangaea în 2008 cu scopul de a explora continentele şi oceanele cu o echipă internaţională de tineri exploratori. Mike antrenează oameni şi echipe de sport, susţinând importanţa unei viziuni puternice şi clare: “Limitele pe care ţi le impui singur sunt doar la nivel mental; când crezi că le poţi depăşi, atunci imposibilul devine posibil”, spune acesta. Spyros Metaxa a descoperit un mod de a călători prin intermediul simţurilor şi a creat o băutură unică care a doborât toate graniţele, ducându-i numele în toate cele patru colţuri ale lumii. METAXA este un simbol al Greciei. Iar Spyros Metaxa este simbolul unei minţi luminate, care transformă imposibilul în realitate.

Mike Horn reuşeste să îmbogăţească termenul de „explorare”, împingând barierele fizice şi aducând un nou mod de a fi vizionar. Realizările lui Mike Horn şi ale lui Spyros Metaxa sugerează aceeaşi dorinţă de explorare.

Curajul nu înseamnă să ignori frica, ci să o depăşeşti, văzând ce poţi lua din ea, ce poti învăţa, pentru a merge şi mai departe. Curajul este determinant pentru reușitele mărețe. Casa Metaxa a reușit să creeze băuturi unice încă din 1888. Toți acești ani mai târziu, a cucerit lumea și poate fi găsită în peste 60 de țări.

Despre Mike Horn

Mike Horn a devenit celebru în 2001, după ce a călătorit singur în jurul Ecuatorului fără transport motorizat. În 2004 a terminat o călătorie de 2 ani și 3 luni de unul singur, în jurul Cercului Polar, iar în 2006, împreună cu exploratorul norvegian Børge Ousland, a ajuns primul om care a călătorit până la Polul Nord iarna, fără câini sau transport motorizat, în beznă permanentă, pe durata nopţii polare. În 2007, Mike, Jean Troillet, Fred Roux și Olivier Roduit au atins vârfurile Gasherbrum 1 (8 035 m) și Gasherbrum 2 (8 068 m) fără oxigen.  În 2007, Mike și echipa sa au lansat programul Tinerii Exploratori. Acest program a constat în recrutarea și apoi invitarea tinerilor de pe mapamond să exploreze continentele și să călătorească pe ocean cu vasul de expediție PANGAEA. Aproape 100 de tineri exploratori l-au acompaniat în 12 locuri din lume unde au implementat proiecte sociale și ecologice. În 2010, Mike și ghidul montan elvețian, alpinistul Köbi Reichen au atins vârful Broad Peak (8 047 m) din munții Karakoram din Pakistan, fără a folosi oxigen adițional. Apoi, în 2014, Mike s-a întors în Himalaya și a atins vârful Makalu (8 463 m) fără oxigen adițional sau asistență. În 2015 Mike a participat la primul sezon al show-ului francez “The Island: Seuls au monde”, fiind gazda programului. Acesta a împărtăşit cu participanții cunoștințele sale de supraviețuire, pentru ca aceștia să poată rezista timp de o lună pe o insulă tropicală fără mâncare sau asistență. În mai 2015, Mike Horn pornește într-o nouă expediție “Driven To Explore” cu ajutorul Mercedes-Benz. Plecând din Elveția, Mike a condus prin 13 ţări pentru a ajunge în Pakistan, unde a încercat să atingă vârful K2 (8 611 m) din munții Karakoram.  În 2016, Mike a pornit într-o nouă expediție.

Descoperă cele două povești, METAXA 12 Stele și Mike Horn, accesând dontdrikexplore.com și înscrie-te în concurs!

More from Bucharest Gentleman

Workshop de producție video despre Bucureștiul viu

Festivalul de film de călătorie HipTrip Travel a invitat un explorator și...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *