5 lucruri inedite despre București

ceas-bucuresti-pixa

Trecem pe lângă clădirile Bucureștiului ca pe lângă vechi prieteni, dar le cunoaștem cu adevărat? Iată câteva „secrete” pe care unele dintre ele le ascund în istoria lor. Ni le-a dezvăluit istoricul Anita Sterea, lector la Fundația Calea Victoriei.

 

1. Spioni & Comp.: Hotelul numit acum Grand Hotel du Boulevard era considerat la început de secol XX hotelul spionilor, locul unde s-au încheiat multe tratate secrete.

2. Ce însemna munca de ziarist ? Peste drum, hotelul și cafeneaua Capșa  erau în aceeași epocă locul preferat al ziariștilor care-și aveau redacțiile pe strada Constantin Mille (cea unde se află Cercul Militar). A rămas în istorie că „cea mai bună documentare” se făcea astfel la o cafea la Capșa, unde se aflau toate bârfele și informațiile utile.

3. Orașul hotelurilor: Bucureștiul a fost dintotdeauna un nod important comercial și turistic, datorită amplasării la jumătatea drumului dintre Orient și Occident. Astfel, hanurile și hotelurile erau afaceri bune, mai ales că mult timp nu s-a  călătorit pe timp de noapte din cauza pericolelor, așa că mulți se opreau aici.

4. Un acoperiș original : Teatrul Odeon (inițial inaugurat în 1911 ca sală de spectacole a Hotelului Majestic) este și acum singura clădire din Europa cu acoperiș rabatabil pe un sistem de glisare!

5. Revoltă: Palatul Telefoanelor a provocat o revoltă în epocă din cauza arhitecturii sale moderne, așa că bucureștenii au decis să îl „saboteze” circulând pe partea opusă! Nu au obținut decât blocarea traficului…

 

 

Mai multe, în cursul Poveștile Bucureștiului susținut de Anita Sterea sau în celelalte ateliere pe această temă ale Fundației Calea Victoriei.

More from Bucharest Gentleman

Călătorii de weekend cu temă artistică

Uneori e nevoie de un pretext cultural pentru a evada timp de...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *