Brunch la Athénée Palace, pe urmele mondenilor interbelici

Athne-Palace-Hilton-2005

Se spune despre hotelul Athénée Palace Hilton că a avut mai multe vieți – a trecut prin două războaie, prin cutremure catastrofale, a fost bombardat, s-a tras în el la Revoluție, dar a supraviețuit și a rămas o clădire emblematică a Bucureștiului; un loc unde s-a scris istorie și s-au consumat drame pasionale, adăpost al corespondenților și spionilor de război, dar și gazdă a petrecerilor cu ștaif și a recepțiilor diplomatice. Pe scurt, un superb edificiu care atrage și astăzi prin stilul său impunător, prin ospitalitatea tipică hotelurilor de cinci stele de top și prin elementele decorative clasice care împodobesc holul principal, numit Les Colonnades și sala Le Diplomate, considerată monument istoric sub patrimoniul național. Diplomați, capete încoronate, președinți de stat, spioni, mari industriași, sportivi, poeți, cântăreți celebri sau scriitori, cu toții au trecut pragul hotelului care își păstrează eleganța din tinerețea zbuciumată și oferă în continuare prilej de povești tuturor vizitatorilor.

Mondenități și bunătăți culinare, lux și rafinament gastronomic

Barul englezesc (English Bar), braseria (Café Athénée)și restaurantul (astăzi Roberto’s), erau cele mai frecventate locuri în anii interbelici de mondenii capitalei care țineau la „etichetă”, dar și ulterior de clienți simandicoși, atât cât permiteau restricțiile din perioada comunistă. English Bar era unul dintre cele mai populare baruri din capitală în ani ’30-’40, atrăgând bucureștenii pentru gama largă de cocktailuri și trabucuri, în timp ce braseria a devenit ulterior faimoasă pentru prăjiturile și torturile pe care le oferea. Iar luxosul restaurant, astăzi sub denumirea Roberto’s, atrăgea clienți fideli care comandau mâncăruri fine, beau coniac și experimentau sofisticatul cocktail „Amalfi”, preferatul contesei Waldeck, autoarea cărții „Athenee Palace”, ce descrie atmosfera pitorească din hotel a anilor ’40. Tot în restaurant, clienții puteau gusta preparate faimoase, remodelate după influențele marilor bucătării occidentale, dar și mâncăruri tradiționale românești.

Astăzi, restaurantul Roberto’s a devenit un loc de întâlnire perfect pentru mese elegante, dar și pentru evenimente exclusiviste, unde oaspeții pot savura un meniu tradițional italian, preparat din cele mai proaspete ingrediente, pentru o experiență de neuitat.

În vremuri noi, rețete noi: un brunch ce reflectă eleganța Athénée Palace

Alături de rețetele atent pregătite de bucătarii Hilton, oaspeții pot savura în fiecare duminică un brunch ce reflectă simplitatea italiană și combină rafinamentul bucătăriei de cinci stele cu savoarea preparatelor clasice.

Brunch-ul de duminică este perfect pentru a petrece momente minunate alături de cei dragi, savurând un bufet delicios, variat în opțiuni culinare, ospitalitate deosebită, divertisment pentru copii și muzică relaxantă. Fiecare oaspete se va simți ca acasă, bucurându-se de experiența unui brunch complet.

Hilton’s Sunday Brunch:

În fiecare duminică, între 12.30-16.30, la restaurantul Roberto’s din cadrul Athénée Palace Hilton București.

170 RON, incluzând bufetul, apă, sucuri naturale, cafea și ceai.

Gratuit pentru copiii sub 10 ani, inclusiv divertismentul oferit pe tot parcursul brunch-ului.

Reduceri de 20% la orice brunch sunt aplicabile pentru toți deținătorii de Centennial Card.

Pentru rezervări: +40 731 305 777sau reservations@robertos.ro

slides brunch noiembrie 2016 LANDSCAPE

More from Bucharest Gentleman

Materia, primul târg de design contemporan în piele din România

Prima ediție a târgului de design în piele va avea loc pe...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *