Laudă jocului și încăpățânării

mountaineering-2040824_640

Cunoașteți cu siguranță caricatura ce reprezintă doi bărbați care încearcă să străpungă o stâncă, lucrând unul lângă celălalt. Doar că noi vedem cum unul dintre ei pune jos târnăcopul și renunță, pentru că nu vede că mai are doar un centimentru înainte de a ajunge de partea cealaltă. Poate că ar trebui să avem constant sub ochi această imagine pentru a ne închipui mereu că mai este doar puțin până la „destinație” și ar fi păcat să ne lăsăm bătuți.
Dacă veți citi printre rândurile articolelor din al șaselea număr al revistei noastre, veți vedea că tenacitatea ar fi numitorul lor comun. Fără o anume „încăpățînare” de a găsi un tablou, o hartă, un meșteșugar, o idee sau bani, nu   s-ar putea construi un business, învăța despre artă, dezvolta un centru de echitație sau inventa mașini zburătoare. Și chiar și în „joacă”, principala temă a acestui număr, avem nevoie de perseverență, dacă nu pentru a câștiga, măcar pentru a duce la capăt un joc. Suntem obișnuiți să asociem ideea de joc cu o miză – fie că este vorba despre jocuri de societate, video sau alt tip. Dar câștigul ar putea fi joaca în sine, timpul petrecut sub alte reguli, acel joc care ne relaxează, ne face mai isteți și ne antrenează mușchii perseverenței. Mai mult, dacă nu avea instinctul de a se juca, umanitatea ar fi fost lipsită de unele dintre cele mai importante invenții ale sale, așa cum explică un om de știință. 
„Tenacitate” nu este, până la urmă, decât un alt cuvânt, mai „serios”, pentru pasiune… În cele din urmă, toate subiectele despre care scriem sunt, de fapt, generate de oameni tenace și pasionați, din domenii diferite. Acesta este farmecul unei reviste precum a noastră – adună într-un spațiu mic oameni foarte diferiți, dar uniți de pasiunea de-a se „juca” cât se poate de serios, fiecare în felul său – cu cifre, culori, materiale, componente IT, cai sau mașini. De aceea, de fiecare dată când încheiem un număr suntem mai inspirați ca oricând. 

Numărul februarie/martie al revistei Bucharest Gentleman este disponibil doar ca PDF și se poate descărca aici.

Foto: pixabay.com

Written By
More from Iulia Stancu

Eleganță muzicală

  (Foto credit Ioana Chiriță) Cel mai important ”accesoriu” al carierei unui...
Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *